pondělí 13. října 2014

BlogHop tak trochu jinak


Do čeho jsem se to zase nechala uvrtat? Bude to vůbec někdo číst? Ale když už jsem výzvu přijala, pustím se do toho. Co bych pro milou Katku neudělala!










  • Na čem právě pracuji
V současné době připravuji pozvánky na benefici pro Hospic v Červeném Kostelci. Mým úkolem je vytvořit 30 pozvánek s textem Jen tak pro radost. Každá pozvánka může být originál, což mi vyhovuje. Nerada tvořím série.





Dále připravuji adventní kalendáře. Jeden je již hotový a je pro mou kamarádku. Už jen naplnit a slepit.





Mám rozpracované také jedno malé tématické minialbum a zkouším stíhat soutěže na Fléru s přáníčky a na www.scrapbook.cz se stránkami. Pomáhám s blogem profilu Jak na to pod vedením skvělé Jitky (Výtvarné zážitky). Zkouším tvořit přání podle připravených článků. Třeba 3D přání v krabičce.


  • Jak dlouho mi trvá vytvořit projekt
To záleží na mnoha věcech:
Je daný projekt blízký mému srdci?
Mám potřebný materiál nebo musím improvizovat?
Mám tvořivou náladu a nejsem v časové tísni?
Hraje mi moje oblíbená hudba?

Stránku i přáníčko někdy vyrobím za hodinu, někdy se tvorba protáhne na 4 hodiny, jindy zpracovávám projekt postupně několik dní.
  • Jaké jsou mé momentálně oblíbené věci, které ráda používám při tvorbě
Pracuji ráda s jednobarevnými papíry, které opatrně kombinuju se vzorovanými papíry. Začínám zkoušet tzv. patlací techniky. Učím se blending, takže jsem nakoupila několik distress inkoustů. Na přáníčka používám velmi ráda perličky. Ráda zpracovávám zbytečky a věci, které jiní již nechtějí.
Jak vypadá můj kreativní proces

Stránky: nejprve vyberu fotky, potom podkladové papíry a k nim několik vhodných vzorovaných papírů (většinou zbytků), fotky pokládám postupně na vybrané papíry a když cítím, že papíry s fotkami nebojují, ale naopak je podporují, odložím zbytek. Pak vybírám výseky, samolepky. Prázdnější místa doplním kamínky, svorkami. Nepouštím se do divokých barevných kombinací. Držím se 2-3 barev.



Přání: většinou tvořím podle zadání nebo na objednávku, takže nejprve hledám výseky nebo papíry k danému tématu. Vyberu k sobě několik ladících papírů, protože si ráda hraju s vrstvami. Pak najdu další dekorace jako kytičky, stužky, perličky. Přeskupuji, doplňuji, odebírám.





  • Jak, kde a čím se inspiruji
Jak? Často. Kde? Všude kolem sebe. Čím? Vším. Pro barevné zadání používám ráda paletky, ale také obrázky z módních katalogů, kde si vystřihnu oblečení nějaké barevné kombinace. I když tvorba podle paletek je pro mě jednou z nejobtížnějších disciplín. Inspiraci hledám v tvorbě těch, které podle mě mají svůj osobitý a jedinečný styl a jejichž práce si vážím. Dalším zdrojem inspirace je Pinterest.

Velmi mě inspirují dárky od mých kamarádek. Výsek, kousek papíru, stužka, razítko. To vše ve mně vzbuzuje touhu je použít.
  • Jaký je můj osobní styl
Těžká otázka. Já mám pocit, že se stále hledám, že zkouším z různých stylů něco, ale zároveň vím, že mě moje tvořivé kolegyně podle výsledku již poznají. J U přáníček mám určitě ráda vrstvy, decentnější zdobení a spíše jemné či živé barvy než vintage styl. U stránek mám ráda geometrii, pravidelnost, jednoduchost. Ráda pracuji s kontrasty. Myslím, že jsem taky známá používáním ostře žluté a oranžové barvy.









Jako další nominuji Yku. Yka je velmi talentovaná a hravá tvořilka. Její práci obvykle snadno poznám podle vtipu, originálního pojetí a malůvek. Líbí se mi, že je svá a nedrží se obvyklých postupů a materiálů. Ve své tvorbě se hodně posunula a roste i dál.

Děkuji za návštěvu.

3 komentáře:

  1. Odpoveď na otázku z úvodu, áno, bude to niekto čítať :) Pekne napísané, krásne fotky :) Adventné kalendáre ma pobavili, v svete scrapbook žien naozaj Vianoce prichádzajú hodne skôr :D
    Ďakujem za milé slová a ešte raz vďaka za nomináciu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné počtení. To 3D přání (krabičkové) obdivuji od včerejška, cos ho ukázala v klubu. Vážně se ti mooooc povedlo.

    OdpovědětVymazat
  3. Ilčo..neboj, já si to přečtu :)) paráda, krásně jsi představila svoji tvorbu :) K.

    OdpovědětVymazat